Četvrtak, 04 Svibanj 2023 11:17

8. Županijska smotra Učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola u županiji

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Domaćin ovogodišnje 8. Županijske smotre Učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije bila je požeška OŠ Antuna Kanižlića. Škole koje imaju osnovanu zadrugu su na štandovima u Ulici Dragutina Lermana izložile proizvode i radove koje izrađuju njihove zadruge.

Svečano otvorenje održano je u pješačkoj zoni Požege gdje su učenici domaćini Kanižlićevci izveli nekoliko točaka, od zborske pjesme, folklora, glazbene točke do dramske izvedbe. Sve okupljene učenike, mentore, goste i uzvanike pozdravila je ravnateljica Renata Marinić koja je istakla da su učeničke zadruge pozitivno mjesto okupljanja u školama i mjesto razvijanja kreacije, poduzetništva i radnih navika kod učenika. Pozvala je učenike da se učlane u svoje zadruge i tako doprinesu njenom razvoju, a škole koje nemaju još svoje zadruge da ih što prije osnuju.

Obratio se  u ime domaćina voditelj Učeničke zadruge "Pčelice" Neven Marković te Sanja Grbeš, predsjednica Županijskog povjerenstva Smotre učeničkih zadruga. Radom u zadrugama se potiče djecu na kreativnost i poduzetništvo, a ujedno ih se priprema na život koji im slijedi: - Danas u RH  imamo oko 700 učeničkih zadruga, a u našoj županiji 13. Danas smo dobili jednu novu zadrugu, to je Poljoprivredno-prehrambena škola i njihova Učenička zadruga „Ratarnica“ – dodala je Sanja Grbeš.

Sve zadrugare i njihove voditelje i mentore pozdravili su i zaželjeli još više uspjeha u radu i više ovakvih izložbi kreativnih radova požeški gradonačelnik Željko Glavić s pročelnicom za društvene djelatnosti Majom Petrović i požeško-slavonska županica Antonija Jozić s pročelnicom za obrazovanje, kulturu i sport Sunčicom Bajić. kako je ova smotra i natjecateljskog karaktera poželjeli su im sretni završetak natjecanja i da nas dostojno predstavljaju na Državnoj smotri učeničkih zadruga. Održan je i Okrugli stol "Vrednovanje rada učeničkih zadruga" u Knjižnici OŠ Antuna Kanižlića.