Nedjelja, 04 Prosinac 2022 09:57

Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega posjetilo Beograd i obišlo znamenitosti

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA / BEOGRAD - U organizaciji Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega i uz podršku Srpskog demokratskog foruma i zamjenika županice Nikole Ivanovića organizirana je posjeta Beogradu za članove Vijeća, mlade, aktiviste i djecu sa područja Požege i Čaglina. 

IMG 20221203 WA0011
 
 - Pedeset osoba iz naše županije imalo je priliku posjetiti Narodnu skupštinu, uz turističkog vodiča obići centar Beograda i upoznati se sa bogatom poviješću glavnog grada Srbije. Okupljene u Narodnoj skupštini pozdravila je narodna poslanica Sanja Lakić, članica Odbora za regiju i dijasporu koja je poželjela dobrodošlicu u Srbiju i ukazala da su ona i institucije na usluzi Srbima iz Hrvatske.
Zamjenik županice Nikola Ivanović zahvalio se narodnoj poslanici na podršci u organizaciji ove posjete a posebno na realizaciji dosadašnjih projekata prema Srbima u Požeško-slavonskoj županiji - ističe zamjenik županice Nikola Ivanović, jedan od organizatora ove posjete.
 
Posjetili su Narodni muzej, najjaču kulturnu ustanovu u Srbiji te imali mogućnost pogledati izložbu posvećenu Miroslavljevom jevanđelju i vidjeti original najstarije štampane knjige u Srba. 
 
Pored muzeja, posjećen je hram Svetog Save, jedne od najvećih crkava na Balkanu kao i novi spomenik Stefanu Nemanji u blizini Beograda na vodi.20221203 124028