Subota, 03 Prosinac 2022 10:38

12. Redovna i Izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice grada Požege

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - U Vatrogasnom domu Požega održana je 12. Redovna i Izvještajna Skupština Vatrogasne zajednice grada Požege. Na sjednici su usvojena Izvješća o radu za protekle dvije godine budući da zbog korona pandemije nisu održane redovne sjednice Skupština. Usvojen je i Plan rada za naredno razdoblje.

Kako nisu održavane redovne skupštine tako nisu dodijeljena priznanja povodom 10. godišnjice rada Vatrogasne zajednice grada Požega, što je učinjeno na ovoj sjednici. Priznanja i Statue vatrogasca uručena su Vatrogasnim zajednicama Požeštine, Pakrac Lipik i Požeško-slavonske županije, Vatrogasnim centrima općina i gradova sa područja Požeško-slavonske županije, gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji te aktivnim pojedincima iz DVD-a i JVP grada Požege koji su članovi Vatrogasne zajednice grada Požega, te DVD-ima s kojima su posebno dobro surađivali na zajedničkim akcijama i spašavanjima. Posebno su se istakle članice VZ grada Požege za nevremena, poplava i tuče koja je zahvatila grad Požegu i prigradska naselja a angažirani su i svakodnevno i na gašenju požara, spašavanju osoba iz prometnih nesreća i akcidenata, te ostalih radnji koje traže građani s područja grada Požege. Priznanja i statue vatrogasca uručio je počasni predsjednik VZ Šimun Miletić, a Priznanje je primio i počasni predsjednik VZ županije Željko Petrović.

Čestitke nagrađenima, čestitke za uspješan rad, poticaj za dalji rad a i financijska sredstva za budući rad, posebno za obnavljanje vrlo stare tehnike s kojom još i danas uspješno rade u zaštiti i spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara izrekli su predsjednik VZ Požeško-slavonske županije Dragutin Žnidarec, zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik grada Požege dr. sc. Željko Glavić.

Vatrogasna zajednica grada Požege zajedno sa DVD POžega priprema se za obilježavanje velike obljetnice 150 godina rada požeških vatrogasaca i postojanja DVD-a Požega, najavio je predsjednik VZ grada Požege Sebastijan Galiot.