Subota, 03 Prosinac 2022 09:58

Skupština Kluba Tigar 90/91 Požega

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Klub Tigar 90/91 Požega sastavni je dio matične Udruge Tigar 90/91 Rakitje a koji djeluje na području Požeško Slavonske Županije i okuplja pripadnike jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje održao je svoju izvanrednu Skupštinu na kojoj su izabrali novog predsjednika i potpredsjednika Kluba. Za predsjednika izabran je Stipo Andrijević a za potpredsjednika Željko Pavliček. Skupština je održana u hotelu Grgin Dol gdje su zacrtani ciljevi i djelatnosti Kluba za naredno razdoblje.

Ciljevi i djelatnosti Kluba su obilježavanje obljetnica poginulih suboraca postrojbe Tigar 90/91 Rakitje sa područja Požeštine, Josip Knežević iz mjesta Ljeskovica općina Čaglin poginulo 25. srpnja 1992. godine kod mjesta Erdut, Zoran Gruber iz mjesta Eminovci općina Jakšić odveden iz Vukovarske bolnice te pogubljen na Ovčari 1991. godine. Obilježavanje akcije Plitvice (krvavi Uskrs) gdje je poginuo pripadnik jedinice Rakitje Josip Jović te dan pogibije Damira Tomljanovića Gavrana poginulog 17. Veljače 1994. na obroncima Velebita. Obljetnicu oslobađanje policijske postaje u Pakracu 1. ožujka 1991. godine u kojoj su sudjelovali pripadnici jedinice Rakitje.

Od Jedinice za posebne namjene Rakitje MUP-a formirana je 1. Gardijska brigada ZNG-e a mnogi pripadnici te jedinice odaslani su širom Hrvatske po osnutku ostalih brigada Hrvatske Vojske kao i 63. Samostalne boje Požega.