Subota, 27 Kolovoz 2022 10:23

2. "Ideš i piješ" u Kaptolu i vinogorju u pretplati popunio svih 500 akreditiranih sudionika

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KAPTOL -  Prošle godine je manifestacija "Ideš i piješ" odlično organizirana u Kaptolu od grupe entuzijasta iz Udruge "Čas'ca" i bila je pravo osvježenje nakon ljetne stanke u događanjima. No ove godine, 2. "Ideš i piješ" još je bolji, veći, više postaja, a organizatori su posebno zadovoljni jer su svih predviđenih 500 akreditacija za sudionike prodali još prije tri dana.

Danas su tako od 9 sati startale prve grupe, a nove grupe startaju jedna iza druge svakih pola sata. Pred njima su postaje za degustacije i kratko informiranje o domaćinu koji organizira degustaciju svojih proizvoda. Prvo je počelo sa rakijama Destilerije Šimić, a malo veća postaja za degustaciju vina bila je kod Vinarije Kaptol u prekrasnom prirodnom i zelenom okruženju. Domaćini iz Vinarije Kaptol, priredili su uz desetak uzoraka vina i slane i slatke zalogaje, tako da sudionici mogu bez brige probati i nekoliko uzoraka vina.

Moramo odmah primijetiti da je ženska populacija bila u većini, tako da su uspješnice Vinarije Kaptol, kao rose, slatka graševina, sauvignon i crni cuvee bila najtraženija vina za degustaciju. Tek nešto muških odlučilo se za redovne i kvalitetne graševine.

U nastavku obišli su u kaptolačkim vinogradima još nekoliko postaja prije ručka, a tu je svakako bila zastupljena i prva kaptolačka destilerija gina, iz koje je cijela obitelj Pranjić i u organizaciji ove odlične manifestacije. Nakon ručka se nastavilo i dalje s obilascima i degustacijama. Nakon popodnevnog odmora sudionike očekuje Večernji party na Trgu Vilima Korajca gdje će atmosferu prvo zagrijati mladi tamburaši iz TS Paori, a onda slijedi cjelovečernji koncert Matije Cveka & Funkensteinsa te za after party DJ Kuzzi.