Petak, 26 Kolovoz 2022 13:23

Donacija Požeške biskupije ultrazvučnog oftalmološkog uređaja za OŽB Požega

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Još jedna hvale vrijedna donacija Požeške biskupije za Opću županijsku bolnicu Požega predana je i ove godine. Radi se o ultrazvučnom oftalmološkom uređaju Sonomed VuPad UZV A/B ukupne vrijednosti 128 tisuća kuna. Uređaj je ravnatelju bolnice dr. sc. Ivanu Vukoja predao osobno biskup msgr. Antun Škvorčević.

Zahvalivši se, ravnatelj Vukoja je istakao vrijednost ovog ultrazvučnog uređaja u svakodnevnom radu na Odjelu oftalmologije, a voditeljica Odjela dr. med. Marijana Vuković Gugić je istakla da će sada ovim suvremenijim uređajem zamijeniti uređaj iz 2001. godine, a UZV uređaj služi za dijagnostiku bolesti stražnjeg očnog segmenta i orbita, dok suvremeni biometar mjeri duljinu oka te se koristi za određivanje jakosti intraokularne leće prilikom operacije sive mrene.

O mogućnosti da se pruži bolja liječnička skrb bolesnicima i poboljša njihovo liječenje i bolji vid biskup Škvorčević je povezao i sa duhovnom potrebom koju nam daje i Isus da bolje čujemo i vidimo. Nakon molitve biskup je blagoslovio sve koji će raditi sa uređajem, sve koje će liječiti uz pomoć ovog uređaja kao i sve okupljene u požeškoj bolnici na ovoj donaciji.