Nedjelja, 28 Kolovoz 2022 15:18

Održana 148. Redovita godišnja skupština DVD Požega

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Nakon nekoliko bremenitih godina koje su bile ozbiljan problem u radu društva, razdora i neslaganja među čelništvom društva, obilježene i ostavkama dijela rukovodstva i predsjednika, te je samo zahvaljujući jednoj mlađoj grupi održana i Izvanredna skupština DVD Požega i izabrano novo i znatno mlađe rukovodstvo krajem veljače ove godine. Sada je društvo ušlo u nešto mirnije vode, dobro se radi, planiraju i nabavku nove vatrogasne tehnike i vozila, nabavili su dio potrebne osobne i kolektivne zaštitne opreme. Mlado rukovodstvo na čelu s predsjednikom Sebastijanom Galiotom, vatrogasni časnik, njegovim zamjenikom Dinom Kakukom, vatrogasni dočasnik 1. klase, zapovjednik Danko Ćuže, vatrogasni časnik 1. klase, zamjenik zapovjednik Mile Raić, vatrogasni časnik 1. klase i tajnik društva Antonio Matić, organizirali su i Redovitu 148. Skupštinu DVD Požega, uoči očekivanja velikog jubileja i proslave 150 godina postojanja DVD Požega kao jednog od najstarijih DVD u Hrvatskoj.

Dolaskom 41 člana društva  na ovu 148. Redovitu skupštinu društvo je dobilo i podršku za sve što su uradili na obnavljanju društva i radu koji su poduzeli. Iako i dalje smatraju da članovi društva nisu često pozivani na intervencije i požare, jer umjesto njih sada ide JVP grada Požege i njihovi članovi, smatraju da se i ta situacija mijenja i da praksa pokazuje da se ostvaruje dobra suradnja i s članovima JVP Požega te da je sve manje tenzija među članstvom.

U svojim planovima zatražili su podršku gradonačelnika grada Požege i posebno financijsku od grada Požege u realiziranju nabavke potrebnih vatrogasnih vozila, posebno autocisterne koja je navršila 50 godina, no njihovu molbu nije iz grada Požege došao nitko poslušati i dati im tako potrebnu podršku.

Skupštinu DVD Požege podržao je voditelj Službe civilne zaštite grada Požega Slavko Marinac i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha te prijatelji iz nekoliko prijateljskih i susjednih vatrogasnih društava i udruga grada Požege.

Na kraju Skupštine dodijeljene su Zahvalnice za rad zaslužnih članova i Zahvalnice Vatrogasne zajednice, te posebne Zahvalnice za nesebičnu pomoć stradalima u potresu razorenom području na Banovini: Antonio Matić, Igor Đimoti, Ivan Adžić, Dino Vuković i Dino Kakuk.