Subota, 26 Rujan 2020 12:32

Polaganjem vijenaca uz spomenik u Kamenskoj obilježena 29. obljetnica prve vojno-redarstvene akcije Požeštine

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

KAMENSKA - Kratkom komemoracijom, polaganjem vijenaca i molitvom u Kamenskoj je obilježena 29. godišnjica od prve vojno-redarstvene akcije provedene s ciljem oslobađanja požeškog kraja od agresora. Sjećanje je to na događaje 26. rujna 1991. godine kada su u akciji oslobađanja naselja Kamenska, Mijači i drugih svoje živote izgubili Drago Mindum, Nikica Mandušić, Mihovil Vojnić, Branko Terzić, Ivica Zovko, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić i Marko Marić, te Igor Zalar čiji posmrtni ostaci još nisu pronađeni. U središtu Kamenske je podignut spomenik za poginule hrvatske branitelje s uklesanim imenima svih poginulih.

Vijence su položili predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije predvođeni predsjednikom Tomom Vrhovcem, roditelji i članovi obitelji poginulih u prvoj vojnoj akciji u Kamenskoj, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Požeško-slavonske županije koje je predvodio tajnik Županijske skupštine Željko Obradović, izaslanstvo Grada Požege koje je predvodio gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici Marijan Pilon i Ferdinand Troha, delegacija grada Pleternice predvođena zamjenikom Domagojem Katićem, predstavnici Općine Brestovac, Općine Velika i predstavnici PU Požeško-slavonske, izaslanstvo Vojarne 123. brigade, izaslanstva Ureda za obranu i Ureda državne uprave.

Molitvu i blagoslov nakon polaganja vijenaca vodio je župnik župe Skenderovci Mijo Lasović.

IMG 20200926 102621

 

Svim okupljenim obratio se požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Darko Puljašić ističući da ne smijemo zaboraviti one koji su svoj život utkali u današnju slobodu i neovisnost Hrvatske. To moramo ponavljati i isticati, jer oni koji nisu željeli ovu Hrvatsku sve više su glasniji u tom negiranju. Domovinski rat moramo kao našu najveću vrijednost isticati i širiti istinu o toj borbi hrvatskog naroda za ovu današnjicu koju živimo.