Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 12:51

3. Obiteljski izlet u organizaciji HPD Gojzerice

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Ovo mlado planinarsko društvo, 2 su mu tek, u Požegu je privuklo preko dvije stotine planinara iz gotovo svih gradova Republike Hrvatske, a na izletu je sudjelovalo preko pet stotina izletnika. Da budemo precizniji, po službenoj statistici, bilo ih je 550. Na staze su krenuli točno kada su kazaljke sata označile 10:00 sati. Na obiteljsku stazu krenulo se pješačkom zonom preko Trga sv. Terezije Avilske, Starog grada te su se kod hotela Grgin dol uputili na Požešku goru koja je i ovaj puta pokazala sve svoje čari, vidikovce od kojih zastaje dah i baštinu koja se čuva stoljećima. Na obiteljskoj stazi sudjelovalo je preko tri stotine izletnika, od kojih su gotovo polovica bila djeca.

-I to je smisao organizacije ovog izleta. Dovesti djecu, mlade i obitelji da provode zdravi i aktivni način života, a kako drugačije nego u prirodi! Po završetku izleta, organizirale su se raznorazne igre, od slaloma sa žličicom i lopticom, do gađanja limenki, crtanja, bacanja kolutova i igranja kružića-križića. U igrama je sudjelovalo preko stotinu djece. Nakon napornog izleta, još je ostalo snage i za igre. Naravno, nagrada je bila čokoladica, a za čokoladicu više, svi su se trudili – rekli su nam iz HPD Gojzerica.

Druga staza bila je planinarska, malo zahtjevnija, a šuma divna u punom smislu te riječi. Išlo se preko Sokolovca na Vrhovački grad i preko Sv. Jelene na Šicanu, pa natrag na Trg Sv. Trojstva. Požeška gora je neistražen biser našeg kraja. Čudesna šuma, opisano jednom riječju. Morate je doživjeti, riječima se ne može opisati. Ovu stazu pohodilo je preko dvije stotine planinara, a po završetku, planinari su okrijepu potražili u šatoru postavljenom iza Gradske kuće, finom hranom i ugodnom glazbom.

Ovim putem HPD Gojzerica se zahvaljuje svim građanima grada Požege, dragim našim sugrađanima i svim dragim prijateljima planinarima koji su došli u Požegu pohoditi ovaj izlet.

-Vaša podrška neizmjerno nam puno znači, a kako su staze ljudi, Požeška gora je danas bila živa, puna smijeha, veselja, radosti i pozitivne energije. Hvala vam od srca! – ističu iz HPD Gojzerica.