Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 10:28

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dragovoljna predaja pola kilograma eksploziva i raznog streljiva

U petak, 25. kolovoza, na području Lipika osoba koja je željela ostati anonimna policijskim službenicima je predala pola kilograma plastičnog eksploziva i više komada raznog streljiva. 

Dva požara na otvorenom 

U subotu, 26. kolovoza, oko 11.50 sati u Pleternici, u Vinogradskoj ulici 65-godišnjak je spaljivao suhu travu te se vatra nekontrolirano proširila na susjednu poljoprivrednu površinu i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Još jedan požar na otvorenom zabilježen je dan kasnije oko 15.40 sati u Požegi u Ulici Kneza Višeslava.

25-godišnjak zaustavljen s nepripadajućim registracijama

U nedjelju, 27. kolovoza, oko 9 sati u blizini mjesta Gradište policijski službenici zaustavili su 25-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „VW“ na koji je postavio nepripadajuće registarske oznake. Protiv 25- godišnjaka slijede kaznena i prekršajna prijava.

Dva ugrožavanja javnog prometa 

U subotu, 26. kolovoza, oko 15.50 sati u mjestu Gradac prilikom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su 71-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola (1,41 promila) upravljao osobnim automobilom marke „VW“, požeških registarskih oznaka. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Isti dan oko 23 sata u mjestu Veliki Banovac policijski službenici zaustavili su 25-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“ na koji je postavio nepripadajuće registarske oznake. Protiv 25- godišnjaka slijede kaznena i prekršajna prijava.

Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Tijekom vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila u petak, 25. kolovoza 2017. godine oko 8.50 sati u mjestu Velika u Školskoj ulici između dva osobna automobila. Dan kasnije oko 15.45 sati u Požegi u Ulici dr. Franje Tuđmana zabilježeno je slijetanje osobnog automobila s kolnika, a oko 22.15 sati bijeg s mjesta prometne nesreće na prometnici Požega-Mihaljevci. U nedjelju, 27. kolovoza 2017. godine u mjestu Vesela oko 20.20 sati dogodio se još jedan bijeg s mjesta prometne nesreće.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska