Utorak, 21 Lipanj 2016 09:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pomor 3,5 tona ribe na ribnjaku

U ponedjeljak, 20. lipnja, policijski službenici su dovršili očevid u mjestu Jakšić, u Ulici Hrvatskih branitelja, na ribnjaku u vlasništvu sportskog društva iz Jakšića, gdje je 19. lipnja došlo do masovnog uginuća nekoliko stotina komada ribe. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja.

Krađa bicikla iz zgrade u Pakracu

U ponedjeljak, 20. lipnja, policijskim službenicima je prijavio 37-godišnjak da mu je u nedjelju, 19. lipnja, tijekom dana, u Pakracu, u Ulici Andrije Hebranga, u hodniku stambene zgrade, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nezaključani bicikl marke „Specialized“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Brestovca i 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Zagreba koji kao odgovorne osobe trgovačkih društava u razdoblju od 2013. do 2015. godine nisu vodili poslovne knjige čime su onemogućili porezno tijelo da utvrdi stvarno poslovanje trgovačkih društava te na taj način utajili porez od nekoliko stotina tisuća kuna.

Pronašao ručnu bombu

U ponedjeljak, 20. lipnja, oko 19.30 sati, u mjestu Kusonje, 29-godišnjak je u koritu rijeke Pakre pronašao ručnu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata. Ona je izuzeta od strane policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Tekst/foto: A. Protić