Petak, 17 Lipanj 2016 11:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dvije krađe novca iz obiteljskih kuća

U četvrtak, 16. lipnja policijski službenici zaprimili su dvije prijave krađe novca iz obiteljskih kuća na području Požege. Naime, u Ulici Ante Starčevića nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je veću količinu novca iz obiteljske kuće i time oštetio 80-godišnjakinju, a u Bana Josipa Jelačića ulici također nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je novac iz obiteljske kuće 69-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za počiniteljima ovih kaznenih djela.

Upravljao bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola

U četvrtak, 16. lipnja, oko 22.55 sati u Lipiku, u Ulici Ante Starčevića policijski službenici zatekli su 25-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Rover“, kutinskih registarskih oznaka, kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (1,47 promila). Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja on je smješten je u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Tijekom istog dana dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Prva se dogodila oko 9.30 sati u Požegi na raskrižju ulica Franje Cirakija i Vukovarske između dva osobna automobila, druga oko 13.50 sati u mjestu Bresnica također između dva osobna automobila, a treća oko 16.30 sati u mjestu Ašikovci između autobusa i traktora. Protiv počinitelja slijede prekršajne prijave.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija