Srijeda, 15 Lipanj 2016 13:18

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljna predaja eksplozivnih sredstava

U utorak, 14. lipnja, na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima ručnu bombu i streljivo koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 33-godišnjakinja

U utorak, 14. lipnja, oko 15.45 sati, u mjestu Branešci, 33-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed nepropisnog kretanja izgubila je nadzor nad vozilom koje je s kolnika sletjelo na travnatu površinu. U prometnoj nesreći 33-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Ugrožavao javni promet

U utorak, 14. lipnja, oko 22.10 sati, u Pakracu, u Ulici Petra Preradovića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil marke „Ford“, austrijskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 31-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,79 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija