Utorak, 14 Lipanj 2016 10:51

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Šumska krađa stabla hrasta i ukradene inox bačve sa igrališta u Kutjevu

U razdoblju od listopada 2015. do ožujka 216. godine, u mjestu Kapetanovo Polje, u šumskom predjelu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio stabla hrasta u vlasništvu 63-godišnjaka.

U noći sa petka na subotu, 10./11. lipnja, u Kutjevu, u Ulici bana Josipa Jelačića, na stadionu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio nekoliko inox bačvi u vlasništvu nogometnog kluba. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Nepoznati lopov ukrao novčanik s dokumentima i s bankomata podigao nekoliko tisuća kuna

U utorak, 13. lipnja, u poslijepodnevnim satima, u Požegi, u Njemačkoj ulici, u trgovačkom centru, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio novčanik s dokumentima i karticama u vlasništvu 69-godišnjakinje. Nadalje je utvrđeno da je nepoznati počinitelj naknadno s bankomata podigao novčani iznos od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Zbog neprilagođene brzine udario u zemljanu površinu

U ponedjeljak, 13. lipnja, oko 9.20 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, 54-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom marke „Man“, kojemu je bilo pridodano priključno vozilo, te je uslijed neprilagođene brzine došlo do zanošenja priključnog vozila i udara u bočni dio kabine teretnog vozila, a potom do udara u zemljanu uzvisinu. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

21-godišnji mladić upravljao autom bez vozačke dozvole

U ponedjeljak, 13. lipnja, oko 19 sati, u mjestu Šumanovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 21-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je isteklo važenje prometne dozvole upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, osječkih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Rezultati provedene akcije

Tijekom proteklog tjedna, od 6. do 12. lipnja 2016. godine, u skladu s akcijom na području svim zemalja Europske unije, policijski službenici PU požeško-slavonske provodili su preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga. Tom prilikom utvrđeno je ukupno 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveću koncentracija je zabilježena na području Policijske postaje Pakrac kod vozača koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,87 promila. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija