Ponedjeljak, 13 Lipanj 2016 12:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prevarili 13 osoba s pretplatničkim ugovorima kod telefonskih operatera

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana s područja Pakraca, starosti 18, 26 i 34 godine, koje se sumnjiči da su u razdoblju od prosinca 2015. do svibnja 2016. godine, prevarili 13 osoba na način da su ih nagovorili da u više poslovnica telefonskih operatera sklope pretplatničke ugovore na svoja imena za što su im obećali da neće morati plaćati mjesečne račune, nakon čega bi po potpisivanju pretplatničkih ugovora preuzimali mobilne uređaje i igraće konzole koje su dalje preprodavali, a novac dobiven preprodajom zadržali za sebe dovodeći oštećenike u zabludu. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U subotu, 11. lipnja, oko 23.40 sati, u Požegi, u Ulici svetog Vida, policijski službenici su kod 19-godišnjaka pronašli manju količinu cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao javni promet

U nedjelju, 12. lipnja, oko 14 sati, u Pakracu, u Ulici Aleja kestenova, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, zatekli 55-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,87 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Bez vozačke dozvole i u alkoholiziranom stanju "Mazdom" sletio u putni kanal

U nedjelju, 12. lipnja, oko 18.30 sati, u mjestu Eminovci, u Vukovarskoj ulici, 34-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,13 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“, požeških registarskih oznaka, uslijed utjecaja alkohola i neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika u putni kanal. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici starosti 18, 20, 55 i 56 godina, dok je 35-godišnji vozač teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u mjestu Brestovac te u Vidovcima.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija