Srijeda, 08 Lipanj 2016 09:31

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa stabala johe i graba

U razdoblju od 15. veljače do 24. svibnja, u šumskom predjelu u blizini mjesta Brezine, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala johe i graba u vlasništvu 20-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju 6./7. lipnja, u mjestu Kamenski Vučjak, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u garažu u vlasništvu 55-godišnjakinje prilikom čega je otuđio radni alat. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pretrazi pronađeni duhan i marihuana

U utorak, 7. lipnja, policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi pretražili dvije obiteljske kuće na području Velike u kojima prebivaju 22-godišnjak i 25-godišnjak. Tom prilikom je kod 22-godišnjaka pronađen duhan bez nadzornih markica Ministarstva Republike Hrvatske o čemu slijedi obavijest Carinarnici Osijek, dok je kod 25-godišnjaka pronađena manja količina cannabis marihuane zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pronašao neeksplodirana eksplozivna sredstva

U utorak, 7. lipnja, u šumskom predjelu u blizini mjesta Požeški Brđani, 54-godišnjak je pronašao šest ručnih bombi i dvije protupješadijske mine. Eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Narušavali javni red i mir

U ponedjeljak, 6. lipnja, u večernjim satima, u mjestu Čaglin, u Ulici kralja Tomislava, u ugostiteljskom objektu, verbalno su se i tjelesno sukobila dva muškarca starosti 42 i 45 godina zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija