Petak, 29 Siječanj 2016 10:21

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa tehničkih uređaja iz trgovačkog centra

U četvrtak, 28. siječnja, policijski službenici su zaprimili prijavu krađe koja se dogodila 14. siječnja 2016. godine, u poslijepodnevnim satima, u Požegi, u Industrijskoj ulici, u trgovačkom centru, gdje je nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio tehničke uređaje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Pokušaj krađe divljači

U razdoblju 27./28. siječnja, u mjestu Livađani, u lovištu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je odstrijelio divlju svinju koju je ostavio na mjestu odstrijela. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Iz nezaključanog automobila ukraden novčanik

U četvrtak, 28. siječnja, policijskim službenicima je prijavila 40-godišnjakinja da joj je tijekom dana u mjestu Poljana, u Antunovačkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz nezaključanog osobnog automobila marke „Suzuki“, kutinskih registarskih oznaka, otuđio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava. 

Uhvačen u prodaji duhana bez nadzornih markica

U četvrtak, 28. siječnja, oko 17.10 sati, u Lipiku, u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Renault“, kutinskih registarskih oznaka, zatekli 63-godišnjaka koji je kod sebe posjedovao 3,2 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 24-godišnjakinja

U četvrtak, 28. siječnja, oko 8.15 sati, u mjestu Novi Mihaljevci, 24-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom prilikom čega je sletjela s kolnika i udarila u betonski stup u vlasništvu „Elektre“, a potom u žičane ograde u vlasništvu 62-godišnjaka i 74-godišnjaka. U prometnoj nesreći 24-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,16 promila

U četvrtak, 28. siječnja, oko 16.05 sati, u Pleternici, u Ulici bana Josipa Jelačića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, zatekli 37-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,16 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Požar na kući

U petak, 29. siječnja, oko 1.15 sati, u mjestu Poreč, na neutvrđeni način došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 61-godišnjakinje prilikom čega je izgorjelo krovište i dio unutrašnjosti kuće. Slijedi očevid.

Tekst: Alen Protić foto: ilustrativna fotografija