Četvrtak, 28 Siječanj 2016 12:10

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava

U srijedu, 27. siječnja, na području grada Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima jednu pušku te 15 komada streljiva.

Istoga dana, na području grada Pleternice, anonimni građanin je predao ručnu bombu M-75.

Oružje i eksplozivna sredstva su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

Sletio s kolnika i udario u prometni znak

U srijedu, 27. siječnja, oko 8.10 sati, na državnoj cesti D-51, između mjesta Ivandol i Oblakovac, 30-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te udario u metalni nosač prometnog znaka. Protiv 30-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog.

Požar na otvorenom

U srijedu, 27. siječnja, oko 18 sati, na nenaseljenom dijelu između mjesta Gornja Šumetlica i Kričke, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je izgorjela zakorovljena površina.