Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 12:41

Pojačana akcija kontrole prometa za vikend prikupila čak 112 prekršaja a rekorder dobio 28 tisuća kuna kazne uz 6 mjeseci bez dozvole kad položi vozački

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Rezultati akcije u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 112 prekršaja, od čega ističemo šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje i 71 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.  

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 27. ožujka 2022. oko 17.10 sati u mjestu Omanovac, gdje je 29-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,75 promila, prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći zaštitnu kacigu upravljao neregistriranim mopedom. 29-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 28.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.