Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 12:25

Unatoč upozorenjima svi pale na poljima i šikarama te desetak požara koji su se proširili tijekom vikenda

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U petak 25. ožujka 2022. oko 12 sati u mjestu Drškovci, 76-godišnjak je na livadi zapalio grane od voća, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Nešto kasnije, oko 14 sati u Pleternici, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 16 sati u Lipiku, na neutvrđeni način je došlo do požara uz korito rijeke kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Nešto kasnije, oko 19.20 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem deponiju otpada kojom priliko su izgorjeli biljni otpad i razni građevinski materijal.

Istoga dana, oko 22.20 sati između mjesta Mitrovac i Novi Mitrovac, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

U subotu 26. ožujka 2022. oko 16 sati u mjestu Gradac, 65-godišnjak je na poljoprivrednoj površini zapalio suhu travu i nisko raslinje, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

U nedjelju 27. ožujka 2022. oko 13.45 sati u Pleternici, na neutvrđeni način došlo je do požara na livadi te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Nešto kasnije, oko 14.50 sati u mjestu Gradac, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 18 sati u mjestu Gornji Emovci, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru prilikom čega su izgorjeli suha trava, nisko raslinje te stabla paulonije.

Zatim je, oko 20 sati u mjestu Sovski Dol, na otvorenom prostoru gorjela suha trava i nisko raslinje.