Utorak, 29 Ožujak 2022 11:47

Požežanin imao neprijavljeni top, u Pleternici provala u poljoprivrednu ljekarnu i kod dvojice našli marihuanu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja -

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad  69-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege i utvrdili da posjeduje top  „mužar“, a kojeg nije u zakonskom roku od osam dana prijavio nadležnom tijelu kako bi ga registrirao. Navedeni top je izuzet i pohranjen u prostorije policije, dok protiv 69-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pakraca kojeg se sumnjiči da je u vremenu od 1.2. do 18.3.2022. u Pakracu posjekao i otuđio drvnu masu u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Teška krađa provaljivanjem -

U razdoblju od 26. do 28. ožujka 2022. u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u poljoprivrednu ljekarnu u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva, i otuđio razne proizvode. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

Kod dvojice muškaraca pronađena marihuana -

U ponedjeljak 28. ožujka 2022. oko 13.55 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, policijski su službenici kod 18-godišnjaka i 20-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.