Srijeda, 21 Ožujak 2018 10:04

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prilikom pretrage kuće pronašli 2kg sitno rezanog duhana

U utorak, 20. ožujka, policijski službenici su temeljem naredbe Prekršajnog suda u Požegi pretražili obiteljsku kuću i druge prostorije u vlasništvu 45-godišnjaka s područja Velike, prilikom čega su pronašli oko dva kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava i to zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljena trgovina. Ovakvi slučajevi su prigoda da građane upozorimo neka ne kupuju duhan od neovlaštenih osoba i mimo legalnih prodajnih kanala, jer se takvom kupovinom izlažu kaznenoj odgovornosti jer je i kupovina i prodaja na ovakav način zabranjena.

21-godišnjak oštećen za nekoliko tisuća kuna

U utorak, 20. ožujka 2018., policijskim službenicima je prijavio 21-godišnjak s područja Požege da mu je u razdoblju od 18. do 20. ožujka 2018., nepoznati počinitelj s tekućeg računa u više navrata podizao razne novčane iznose prilikom čega je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Zimski uvjeti na cestama

S obzirom na snježne padaline i pad temperature upozoravamo sudionike da je upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano i  potreban je dodatni oprez zbog povećane opasnosti od prometnih nesreća, te korištenje propisane zimske opreme.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska