Subota, 24 Ožujak 2018 16:58

Veličanin Bruno Boban, preminuo tijekom utakmice Marsonia - Slavonija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKA TRAGEDIJA NA STADIONU KRAJ SAVE -

SLAVONSKI BROD - U petnaestoj minuti utakmice između brodske Marsonije i Požeške Slavonije, u subotu u 15:45 sati, na 18032417322256travnjaku Stadiona kraj Save, nakon što ga je pogodila lopta u grudi, srušio se Bruno Boban (1992. god.), igrač NK Marsonije porijeklom iz Požege.

Dakako, odmah potom, oko njega su okupili se najbliži igrači, u igralište je utrčao i "liječnik s klupe", a nakon pet - šest minuta, na teren je stigla i ekipa Hitne pomoći.

Prema informacijama dostupnim novinaru SBplus portala na Stadionu, u 16:20 sati, liječničko osoblje je odustalo od reanimiranja i konstatiralo kako su nemoćni te da je nastupila smrt.

Dr. Robert Kuduz, liječnik Marsonije, koji je sa fizioterapeutom i suigračima prvi priskočio i pokušao renimirati nesretnog igrača, kazao je kako bi uzrok njegove smrti moglo biti puknuće urođene 717713cd3919897f77ead78b5e88e7ab XLaneurizme. Ukoliko i nalaz obdukcije, na koju je poslano tijelo Brune Bobana, pokaže kako je njegova pretpostavka točna, onda se ova tragedija mogla dogoditi i bez toga da se mladić bavio nogometom.

Bruno Boban svoje nogometne korake započeo je u Velikoj u Kamen Ingradu sadašnji NK Papuk, zatim je prešao u NK Slavoniju iz Požege nakon čega je prešao u NK Zagreb i upisao nastupe u 1. HNL, da bi nakon ispadanja Zagreba u 2. HNL ponovno se vratio u NK Slavoniju, a od proljeća je postao članom Marsonije. Njegov brat Gabrijel Boban igrač je Osijeka.

Tekst/foto:SBplus.hr/Kronika požeško-slavonska