Utorak, 20 Ožujak 2018 13:20

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prodao kombi "Mercedes" a novce još uvijek nije dobio

U ponedjeljak, 19. ožujka, policijskim službenicima je prijavio 54-godišnjak s područja Pakraca da je u veljači 2018., s njemu nepoznatim osobama dogovorio prodaju svog teretnog automobila marke „Mercedes“, koji su isti odvezli a da mu do današnjeg dana nisu uplatili ugovoreni iznos od tisuću i pol eura, te se 54-godišnjak smatra prevarenim. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neprilagođena brzina i tehnička neispravnost uzrokovali nesreću u Jakšiću

U ponedjeljak 19. ožujka, oko 2 sata iza ponoći, u ulici Kolodvorskoj u Jakšiću, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je došlo do slijetanja vozila s kolnika. 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka koji nije imao tehnički ispravne i propisane gume zbog neprilagođene brzine (kolnik mokar, sklizak) vozilom je sletio s kolnika i udario u ogradu u vlasništvu 69-godišnjaka.

18-godišnji počinitelj je nakon nesreće napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, te su ga policijski službenici pronašli i biti će mu izdan prekršajni nalog zbog prekršaja vožnje neprilagođenom brzinom, upravljanja tehnički neispravnim vozilom i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Nepoznati počinitelj u Požegi oštetio drugo vozilo i otišao s mjesta događaja

U ponedjeljak, 19. ožujka, u dopodnevnim satima u ulici Sokolovoj u Požegi, nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u osobni automobil marke „Fiat“ u vlasništvu 74-godišnjakinje, te je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

U prometnoj nesreći ozlijeđena 29-godišnja vozačica i 8-godišnje dijete

U ponedjeljak 19. ožujka, godine oko 15.30 sati u Ulici Josipa Eugena Tomića u Požegi, 29-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, prevozeći na stražnjem sjedalu dijete starosti 8 godina koje nije bilo smješteno u sigurnosnu sjedalicu te je zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom sletjela sa istoga i udarila u stup kolnog ulaza u vlasništvu 50-godišnjakinje. U prometnoj nesreći vozačica i putnik - dijete su zadobili lake tjelesne ozljede te će istoj biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom i nepropisnog prijevoza djeteta u vozilu.

U Pakracu bicikl bez vlasnika

U ponedjeljak 19. ožujka, policijski službenici su u ulici Bolničkoj u Pakracu pronašli odbačen bicikl marke „Shimano indeks“ nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Rezultati akcije

Na području Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 12. do 18. ožujka 2018., proveden je pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Tom prilikom ukupno je utvrđeno 99 prekršaja na koje je akcija bila usmjerena.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska