Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 10:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provaljeno u prostor ribnjaka u vlasništvu 72-godišnjaka

U razdoblju od 15. do 17. ožujka, u ulici Dravogradskoj u Drškovcima, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostor ograđenog ribnjaka u vlasništvu 72-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

21-godišnjak bez vozačke dozvole uzrokovao nesreću u Požegi

U petak, 16. ožujka, oko 16.10 sati, u Ulici Pavla Radića u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje prilikom uključivanja u promet udario je u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka u vlasništvu 65-godišnjaka. Protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava i nepropisnog uključivanja u promet.

Zbog neprilagođene brzine udario u vozilo ispred

U subotu 17. ožujka, oko 13.55 sati u ulici Ante Starčevića u Lipiku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, našičkih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine kretanja nije uspio zaustaviti svoje vozilo te je došlo do naleta prednjim djelom njegovog vozila na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Peugeot“ daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnjak. 18-godišnji počinitelj je nakon nesreće napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, te su ga policijski službenici nedugo nakon nesreće pronašli i biti će mu izdan prekršajni nalog zbog prekršaja vožnje neprilagođenom brzinom i napuštanja mjesta događaja prometne nesreće.

Prometna nesreća u Kutjevu

U nedjelju, 18. ožujka, oko 23.00 sati, u Kutjevu, u ulici Republike Hrvatske, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 18-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na kolnik ulice Republike Hrvatske nije propustio sva vozila, uslijed čega je udario u osobni automobil marke „Škoda“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji vozač. Vozaču će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog uključivanja u promet i neočišćenog vozila od snijega.

Vozač ugrožavao javni promet a suvozač omalovažavao policijske službenike

U subotu, 17. ožujka, oko 4,15 sati u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 17-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.68 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojemu je valjanost prometne dozvole istekla. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava i vozilom kojemu je istekla valjanost prometne dozvole. Tijekom postupanja 29-godišnjak koji je bio suvozač omalovažavao je i vrijeđao policijske službenike prilikom njihova postupanja. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja i on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Narušavanje javnog reda i mira u Požegi

U nedjelju, 18. ožujka, oko 2.30 sati, u ulici Županijskoj u Požegi, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane 16-godišnjaka i 20-godišnjaka koji su bili pod utjecajem alkohola. 20-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.09 promila i 16-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.33 promila sukobili su se verbalno i pri tome vikali i galamili na ulici a potom je 20-godišnjak više puta udario 16-godišnjaka. Protiv obojice slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

U požaru izgorio krov drvarnice i kokošinjac

U subotu, 17. ožujka, oko 7.00 sati, u ulici Svetog Vida u Požegi, došlo je požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 39-godišnjaka prilikom čega je izgorjelo krovište drvarnice te kokošinjac. U nedjelju, 18. ožujka 2018., oko 23.40 sati, u mjestu Brestovac, došlo je požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 79-godišnjakinje prilikom čega je izgorio dio krovišta.

Dragovoljna predaja streljiva u Pakracu

U petak, 16. ožujka, na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 19 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

U Drškovcima ostavljen bicikl bez vlasnika

U subotu 17. ožujka, 76-godišnjakinja s područja Drškovaca obavijestila je policijske službenike da se u kanalu nalazi ostavljen bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Zatvaranje prometnica zbog izlijevanja vodotoka

U razdoblju od 17. ožujka, od 19.00 sati do 18. ožujka do 12.00 sati za sav promet je bila zatvorena Državna cesta D38 u mjestu Orljavac zbog izlijevanja rijeke Orljave na kolnik.

Također u razdoblju od 17. ožujka od 21.00 sati do 18. ožujka do 9.20 sati za sav promet je bila zatvorena lokalna cesta između mjesta Jaguplija i Stara Lipa zbog izlijevanja rijeke Orljavice na kolnik. Za vrijeme zatvaranja prometa na tim lokacijama promet se dovijao obilaznim pravcima.

Klizišta

Zbog vremenskih neprilika, odnosno obilne kiše, u subotu 17. ožujka, zabilježena su dva klizanja tla na našem području i to u Požegi u ulici Vinogradarski put i Golobrdcima.

Tekst: PU požeško-slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska