Petak, 11 Studeni 2016 10:13

Unaprijeđene su vještine i znanja 153 nezaposlena roditelja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

(PROMO ČLANAK) ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „AKTIVNI RODITELJI ZA AKTIVNU ZAJEDNICU“ -

BRODSKI STUPNIK - Dana 4. studenoga 2016., u Društvenom domu u Brodskom Stupniku, održana je završna konferencija projekta „Aktivni roditelji za aktivnu zajednicu“, koji je usmjeren 12na rješavanje problema slabe ekonomske aktivnosti skrbnika djece predškolske dobi (3-6 godina) na ruralnom području, a financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Provedbom edukativnih aktivnosti projekta, unaprijeđene su vještine i znanja 153 nezaposlena roditelja, koji su tijekom provedbe projekta imali mogućnost zbrinjavanja djece u igraonicama s programima usmjerenim prema intelektualnom, kreativnom i psihološkom razvoju djeteta.

Projekt je započeo je u rujnu 2015. godine, a uz ostvarene rezultate, njegov završetak obogatila je i završna priredba mališana, koji su pohađali programe novoosnovanih igraonica. Igraonice su se provodile na području 6 općina LAG-a Posavina u 7 skupina, a pohađalo ih je oko 170 djece predškolske dobi.

42Tijekom provedbe projekta pripadnici cilj-ne skupine, nezaposleni roditelji, sudjelovali su na raznim edukacijama sa svrhom unaprjeđenja vlastitih znanja i vještina te povećanja konkurentnosti na tržištu rada.

Edukacijama je povećana motivacija polaznika za aktivno sudjelovanje u provedbi projekta te za međusobnu suradnju i nakon završetka projekta. S obzirom da se projekt provodio na ruralnom području, polaznici su imali priliku upoznati se i s osnovama ekološke i održive proizvodnje sa svrhom stvaranja potrebnih preduvjeta za pokretanje ili proširenje vlastitog poljoprivrednog gospodarstva i ostvarivanje dodatnih prihoda.

47Također, sudjelovali su i u uspostavljanju pokaznih centara održive proizvodnje (uzdignutih gredica) na 4 lokacije te su se upoznali s različitim začinskim i ljekovitim biljem, njihovim uzgojem i održavanjem u uzdignutim gredicama.

Završnu konferenciju popratio je veliki broj suradnika na projektu te roditelja, koji su s ponosom pratili završnu priredbu na kojoj je nastupalo oko 150 mališana.

Projekt je provodio CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije u suradnji s partnerima LAG Posavina, općina Brodski Stupnik i Volonterski centar Slavonski Brod, koji će i dalje svojim djelovanjem nastaviti raditi na osnaživanju lokalnih zajednica.

oznake brodski stupnik

Tekst/foto: Promo članak