Utorak, 01 Studeni 2016 11:26

Brojnim aktivnostima privlače i članove iz drugih sredina

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UDRUGA VINOGRADARA, VINARA I VOĆARA VINO KAP KAPTOL -

KAPTOL – Jedna od udruga koja se uvijek ističe radom i aktivnostima svakako je Udruga vinogradara, vinara i voćara „Vino – kap“ Kaptol. Zahvaljujući stalnim edukacijama, obrazovanjem ali i stalnim ocjenjivanjima vina članova udruge, svakako su zaslužni za poboljšanje kvalitete vina, pa i za osvajanja sve prestižnijih nagrada za kvalitetu vina. Tako njihovi članovi osvajaju šampionske titule i zlatne medalje za kvalitetu na županijskom natjecanju Požeško-slavonske županije, na županijskim natjecanjima u susjednim županijama, na natjecanju Svijet graševine, ali i na natjecanju u Mađarskoj.

Članovi Vino-kapa nisu već odavno samo Kaptolčani, nego i poznati vinari iz kutjevačkog i požeškog vinogorja, a na nedavno priređenoj svečanosti, predsjednik Ferdinand Novak imao je čast učlaniti i Igora Kovačevića iz Požege, poznatog ministranta vinskog kardinala Vlade Bauera, koji se također uvijek odaziva na svečanosti Kaptolčana, zatim poznati vlasnik vinarije Vina Galić, Josipa Galića, koji trenutno gradi veliki vinski podrum u Kutjevu, Gorana Šutala, poznatog gospodarstvenika i vlasnika grupe Color. Vinska događanja redovito posjećuje i naš najpoznatiji vinar Ivan Enjingi, a u procesima edukacije, ocjenjivanja i sommelierskog rada pomažu im djelatnici i profesori s Veleučilišta u Požegi i Vinske klijeti u Vetovu. Upravo novo dodijeljenim članskim iskaznicama Udruga Vino-kap približava se broju od 300 članova, što je zaista respektabilno za jednu udrugu.

Kako je tog dana predsjednik Ferdinand Novak imao i rođendan, a završava i postupak višemjesečnog oporavka od teške ozljede noge bila je prilika da počasti sve članove i goste, uz odojka i janjetinu, sve je iznenadio i svojim odličnim nastupom na harmonici, svirkom i pjesmom.

Tekst/foto: Vladimir Protić