Utorak, 05 Srpanj 2016 09:33

Na misnom slavlju na Vran planini i grobu Dive Grabovčeve

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RAMCI PONOVNO HODOČASTILI NA KEDŽARU -

KEDŽARA - Već tradicionalno prve nedjelje iza Petrova Ramska zajednica Požega organizira za svoje članove i prijatelje hodočašće na grob Dive Grabovčeve na Kedžaru. I ove godine autobus pun hodočasnika iz Požeško-slavonske županije uputio se put Rame kako bi u zajedništvu sudjelovali u misnom slavlju a potom i druženju na Vran planini.

image 0.02.01.c82ff51860bf5572d6dfb032c30e7a90c4647c6673c0b3abb6bcdc6238d31478 VU nazočnosti nekoliko tisuća hodočasnika kako iz ramskog kraja tako i drugih dijelova BiH, RH i dijaspore, svečano euharistijsko slavlje, uz suslavlje dvanaest svećenika, predslavio je don Željko Tanjić, porijeklom iz Rame, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta u Zagrebu. Riječi dobrodošlice i zahvale okupljenim vjernicima izrekao je mjesni župnik fra Andrija Jozić a euharistijsko slavlje svojim pjevanjem i sviranjem uljepšala je etno skupina „Čuvarice“, koja je nekoliko puta gostovala u Požeštini na Ramskim silima.

Na proslavu Divina dana došli su rektori i prorektori većine hrvatskih sveučilišta na čelu s predsjednikom rektorskog zbora te dvojicom pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Na povratku kući članovi Ramske zajednice Požega obišli su samostan na Šćitu.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Ivana Ivanika