Ponedjeljak, 04 Srpanj 2016 10:15

Obrtnici radnom akcijom uređuju svoj dom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUŽENJE OBRTNIKA PAKRAC -

PAKRAC - Priprema zidova za ugradnju stolarije bio je cilj radne akcije koju su organizirali u Udruženju obrtnika Pakraca i Lipika na svom budućem domu. Dom obrtnika u izgradnji nalazi se na raskrižju Ulica Kralja Tomislava i Vatroslava Lisinskog.

IMG 0180- Jedan dio obrtnika u akciji je sudjelovao fizičkim radom, jedni su sudjelovali donacijama u jelu i piću. Bilo je i onih koji su i radili i dali donaciju. Dobrovoljnim radom obrtnici su obzidali dijelove zidova na kojima će biti postavljeni prozori i vrata za što su dobili oko 41.000 kuna donacije iz obrtničkih udruga iz drugih hrvatskih gradova, (Split je donirao 11.000 kuna). Time se nastavljaju radovi na obnovi doma - rekao je Davor Lepka, predsjednik Udruženja.

Udruženje obrtnika je 2007. godine uz pomoć Hrvatske obrtničke komore koja je donirala 100 tisuća kuna za 150 tisuća kuna kupilo od Grada Pakraca ruševnu zgradu veličine 13,5 x 14,5 metara. Od tada su napravljeni osnovni radovi na zaštiti objekta od utjecaja atmosferilija te je zgrada priključena na električnu energiju i napravljen je projekt obnove. Ugradnja stolarije je slijedeći korak u obnovi za koji ne postoji točan vremenski plan već će se ona odvijati u skladu s financijskim mogućnostima Udruženja. Cilj je zgradu obnoviti, dio iznajmiti, a dio će poslužiti kao administrativno sjedište i mjesto okupljanja pakračkih i lipičkih obrtnika. Također bi Dom trebao poslužiti i kao inkubator mladim obrtnicima.

Tekst/foto: G. Vukić