Četvrtak, 24 Ožujak 2016 10:17

Darovali 15 računala za bolju nastavu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OPĆINA JAKŠIĆ POMOGLA U OPREMANJU UČIONICE ZA INFORMATIKU OŠ MLADOST JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ – Preko dvije stotine učenika od 5. do 8. razreda OŠ Mladost Jakšić pohađa izbornu nastavu iz informatike, u učionici za informatiku koja ima računala stara i 15-tak godina. Nove tehnologije, novi programi tražili su i suvremenija računala, pa je to moderniziranje na sebe preuzela općina Jakšić i darovala 15 novih računala i dva monitora ukupne vrijednost 30 tisuća kuna.

IMG 4954- Već godinama općina Jakšić prati nas financijski koliko može, plaća nam troškove predškole već dvije godine, a ove godine smo s načelnikom Ivicom Kovačevićem odredili da bi obnovili naš informatički kabinet. Naši kompjuteri su bili stari i bilo je nužno da ih obnovimo, novim kompjuterima. Sada zadovoljavamo informatičke potrebe učenika. Na njih instaliramo najnovije Windowse što škola također ima besplatno – istakao je ravnatelj Boško Obradović, koji dodaje da na informatiku iako je neobvezni i izborni predmet ide preko 90% učenika. Očekuje se da će se informatika kao izborni predmet uskoro uvesti od prvog razreda, što je svakako potrebno, jer se djeca već s informatikom i računalima susreću vrlo rano.

- Niz godina pratimo školu i nastojali smo da se omogući što kvalitetnije izvođenje nastave. Poznajući situaciju odlučili smo se da nabavimo kompjutere jer su ovi zaista stari. Oko 30 tisuća kuna usmjerili smo u to, prikupili ponude i najpovoljnija je bila od naše domaće tvrtke Alles, koja nam je zajedno sa svojim dobavljačem izašla u susret. Razmišljali smo i gledajući na TV-u kako nema puno računala u našim školama i da za to nema sredstava, ponukalo nas je da to napravimo. jako je bitno da svako dijete što ranije bude informatički obrazovano, jer bez toga u budućnosti nema napretka niti prosperiteta. Kako smo na dnu europskog prosjeka po broju računala u školama odlučili smo se za ovu nabavku računala – istakao je načelnik Ivica Kovačević, koji obvezu lokalne samouprave za predškolskim obrazovanjem pošto općina još nema dječji vrtić, odrađuje također u suradnji sa školom. Općina sufinancira taj dio i djelatnika na predškolskom odgoju.

Tekst/foto: Vladimir Protić