Nedjelja, 20 Ožujak 2016 11:39

Djeca Buka, Svilne i Resnika dobila uređen prostor za igru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA ZA POMOĆ DJECI I MLADIMA „RADOST“ IZGRADILA ŠESTO DJEČJE IGRALIŠTE -

BUK – Osnovana tek prije godinu i pol dana, Udruga za pomoć djeci i mladima radost iz Pleternice provela je niz aktivnosti, te do sada napravili i postavili pet dječjih igrališta, a upravo su djeci sela Buk, Resnik i Svilna, koji idu u Područnu školu Tomo Perić u Buku predali novo igralište. Na zemljištu između škole i stadiona za mali i veliki nogomet postavljena su po dvije klackalice, dvije ljuljačke i dva tobogana, desetak klupa i jedan natkriveni paviljon za sjedenje. - Do sada smo napravili pet igrališta u naseljima, Gradac, Blacko, Sulkovci, Frkljevci i Kadanovci. Danas otvaramo ovo igralište u Buku. Vrijednost projekta je oko 25 tisuća kuna, a sredstava je osigurala Udruga "Radost" sa svojim partnerima. Prostor je osigurala škola fra Kaje Adžića iz Pleternice, čija je ovdje područna škola, a brojni mještani su volonterski odradili sve potrebne radove kako bi djeca imala novo i lijepo uređeno igralište - rekao je Darinko Soldo, predsjednik Udruge "Radost" i zahvalio se svima koji su pomogli u realizaciji još jednog projekta. Udruga zajedno s Udrugom slijepih županije i grada Pleternice već za lipanj planira izgradnju novog dječjeg igrališta u Veseloj, također prigradskom naselju grada Pleternice, za koje su od INA-e kao sponzora već dobili potrebnih 17 tisuća kuna za nabavku materijala i sprava za igralište.

- Zajedno s Udrugom Radost i Gradom Pleternicom smo se povezali kako bi aplicirali za sredstva iz europskih fondova. Udruga slijepih uključila se u projekt gradnje dječjeg igrališta u Veseloj s ciljem suradnje i integracije naših članova u društvo i da pokažemo kako možemo i mi dati svoj doprinos zajednici. Radovi u Veseloj započeti će već slijedećeg mjeseca - rekao je Marinko Zeljko, zamjenik predsjednika Udruge slijepih Grada Pleternice.

Zajedno s djecom iz sela, rezanjem vrpce igralište je predala na upotrebu pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, koja je pohvalila dobar rad udruga i obećala punu potporu grada u njihovim daljnjim aktivnostima. Osim u izgradnji dječjih igrališta Udruga Radost organizira i brojne radionice, a osigurala je i sredstva za topli obrok za 50 učenicima OŠ fra Kaje Adžića koji nisu mogli plaćati topli obrok, na čemu im je posebno zahvalio Hrvoje Galić, ravnatelj pleterničke škole, ističući da ga uvijek veseli kada vidi poziv na mobitelu od članova udruge, jer uvijek ga iznenade s nečim dobrim i pozitivnim.

Tekst/foto: Vladimir Protić