Srijeda, 02 Ožujak 2016 11:19

Kviz u poznavanju lektira, najbolja je bila ekipa iz 3.a

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

KVIZ IZ POZNAVANJA LEKTIRE OŠ DOBRIŠE CESARIĆA -

POŽEGA – Interesantno školsko natjecanje iz poznavanja lektire održano je u knjižnici OŠ Dobriše Cesarića, a svoje dobro znanje prikazali su učenici. Natjecanje iz poznavanja lektire održano je u svih 13 osnovnih škola županije.

- Ovo je izlučno školsko natjecanje a pobjednici s ovih školskih natjecanja odlaze u travnju na IMG 2826županijsko natjecanje koje će biti održano u požeškoj Gradskoj knjižnici. natjecalo se šest tročlanih ekipa, ukupno 18 učenika trećih razreda, a dobili smo i pobjedničku ekipu. Tema je bila Čarobnjak iz Oza i Jurnjava na motoru što je dodatna lektira. To su dobri čitači, ljubitelji lektire. Učenici su te dvije knjige detaljno pročitali i morali su u kvizu odgovoriti na 50 pitanja. Pitanja su tražila detaljne odgovore - rekla je Ivana Kovačević, knjižničarka.

Pobijedili su učenici 3.a razreda koji vodi učiteljica Snježana Potočnjak, a ekipu su činili Gabriel Šunjo, Emina Gitt i Filip Čutura. – Ostvarili smo dobar rezultat, idemo dalje na županijsko, a nadam se dobrom rezultatu i da ćemo tamo biti dobri – rekao je Gabriel. - Nisam se nadala da ćemo pobijediti, a za županijsko natjecanje pokušat ćemo što brže i što detaljnije pročitati sve potrebne knjige – rekla je Emina, a njen kolega Filip radostan je što su ipak oni pobijedili. - Čarobnjak iz Oza mi se više sviđa, a posebno mi se sviđa kad je Doroti došla kući.

Tekst/foto: Vladimir Protić