Nedjelja, 13 Prosinac 2015 12:10

Uspješnu godinu završili drugim Vinskim balom

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA VINOGRADARA, VINARA I VOĆARA „VETERI CASTRA“ VETOVO -

VETOVO – Završila je jedna od uspješnijih vinogradarskih godina, što se tiče vinograda i uroda, a posebno kvalitete grožđa, suglasni su svi članovi Udruge vinogradara, vinara i voćara „Veteri castra“ iz Vetova i okolnih naselja. Njihovi vinogradi protežu se od kaptolačkog vinogorja, preko Podgorja, Vetova, do Lukača i naslanjaju se na kutjevačko vinogorje. Iako mlada udruga ima preko 60 članova koji imaju vinograde i voćnjake, a imaju i šest sve poznatijih vinara.

- Svi su izuzetno zadovoljni ovom godinom, a sada se dobar posao odvija u podrumima iz kojih očekujemo jako dobra vina, a možda će biti i vrhunska po kvaliteti. Sada je jedno zatišje na radovima u vinogradima, pa prije božićnih blagdana odlučili smo organizirati i naš 2. Vinski bal. Evo to smo uspješno organizirali, pa se nadam da će sada postati tradicionalan – ističe predsjednik udruge, Branko Jakobović, poznati i nagrađivani vinar, koji se među prvima u Vetovu odlučio svoje grožđe preraditi u vino, i u tome je uspješan. Vinogradi se sada pripremaju za prve zimske poslove koji počinju od Vincelova, kada će vinari blagosloviti svoje vinograde i orezati prve trsove na lozi.

Kako na području Vetova posluju dva velika i poznata restorana, udruga je odlučila svake godine bal organizirati u drugom restoranu, a svoje restorane uključuju i u ostale vinogradarske i vinske manifestacije, pokušavajući svi zajedno u suživotu preživjeti ove teške dane u poslovanju. Kako je član vetovačke udruge i poznati pjevač Stjepan Jeršek Štef, imali su to zadovoljstvo da im je uz pratnju kutjevačkih Garavuša on otpjevao svoje hitove i uspješnice u Restoranu Ribarska kuća.