Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 14:36

S medaljama i peharima kod župana Tomaševića

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEŠKE I PLETERNIČKE MAŽORETKINJE USPJEŠNE NA EUROPSKOM PRVENSTVU -

POŽEGA – Na prošlotjednom Europskom natjecanju koje je održano u talijanskom Lignanu požeške i pleterničke mažoretkinje bile su dio reprezentacije Hrvatske. Požežanke već dugi niz godina nastupaju na europskim i svjetskim prvenstvima, a pleterničke su po prvi puta bile sudionici jednog europskog natjecanja. I IMG 1385jedne i druge ostvarile su zapažen rezultat pa ih je povod toga ugostio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i čestitao im na tome.

- Čestitam vam na tome što ste doprinijele da se čuje i naša himna, da ste se natjecale pod našom hrvatskom zastavom i grbom, što pronosite dobar glas o vašim gardovima, našoj županiji i našoj domovini. Nadam se da je ovo samo početak vaših uspjeha, a mlađim kategorijama savjetujem da se ugledaju na seniore. Za rezultate se treba boriti, nizati uspjehe i uvijek se treba boriti protiv rezultata, a nikada protiv osobe, pomoći svome prijatelju i ekipi. Vjerujem da su i vaši roditelji koji su vas svakodnevno slali na treninge ponosni na vaš odlazak na natjecanje i vaše uspjehe, vaše medalje i pehare koje ste donijeli. Vi ćete sigurno biti i dobri učenici, studenti ali i gospodarstvenici, jer kroz natjecanje u sportu stvaraju se i dobre osobe. No jedno vas molim, kada završite svoje školovanje nemojte otići iz Hrvatske, nema ljepše domovine od Hrvatske, niti ljepše županije i vaših gradova igdje na svijetu – rekao je župan Tomašević, najavljujući i dalje potporu županije.

IMG 1383Na europskom natjecanju sudjelovalo je 16 europskih država, a reprezentacija Hrvatske imala je 161. natjecatelja, od kojih je njih 40-tak dolazilo iz Požege i Pleternice. Dosadašnja prvakinja Europe Adrijana Jurić ponovila je svoj uspjeh i ponovno bila prva, a treće mjesto osvojila je u duetu s Ivanom Marinovićem. Skupina od 10 Požeških mažoretkinja osvojila je drugo mjesto. Pleterničke mažoretkinje su u kategoriji skupine u plesu također osvojile 2. mjesto i pehar za uspjeh. Voditeljice Marina Mihelčić i Stella Lucić zahvalile su se županiji na podršci i pomoći za odlazak na natjecanje.

Tekst/foto: Vladimir Protić