Četvrtak, 18 Lipanj 2015 15:23

Požeški trg najveći trg u Hrvatskoj

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TURISTIČKA ŠETNJA POŽEGOM UZ VLADIMIRA ŠTIBRIĆA -

 POŽEGA - Turistička zajednica Grada Požege u suradnji sa Udrugom turističkih vodiča organizirala je još jednu turističku turu „Stazom boema i umjetnika“ besplatno za građane i njihove goste. Od poznatih i manje poznatih lokacija u gradu, gradskim ulicama i trgovima, kraj povijesnih građevina vodio nas je najbolji turistički vodić Vladimir Štibrić i opisivao povijest grada.

 - Požega je poseban grad, čuti ćete nešto o našem gradu što možda ne znate, iako ja vjerujem da znate puno. Primjerice o Trgu svetog Trojstva, Trg je mijenjao imena, ali se je vratio na svoje staro ime jer očito su sveci najpouzdaniji od svih. Požeški trg je najveći u Republici Hrvatskoj ako uzmemo njegovu cijelu površinu što je razlog više što smo svi danas ovdje. Matko Peić je rekao da su Talijani iz Padove donijeli poznate lukove-bolte tako da smo mi jedan od najljepših baroknih gradova uz Varaždin. Požega je poznata i po svojim značajnim ljudima koji su ostavili trag u hrvatskoj povijesti - dio je priče turističkog vodiča Vladimira Štibrića.

 - Zahvaljujem svima koji su se odazvali na ovaj naš obilazak. O našem vodiču Vladimiru ne trebamo ništa previše govoriti. Zadnji puta je vodio kostimiranu turu “Stazom boema i umjetnika”, jučer je došao s Krka. Zadnje desetljeće razne dijelove Hrvatske i Europe povezuje turističke i povijesne priče. Danas ćete upoznati dijelove grada gdje sigurno niste bili, i nadam se da ćemo se svi dobro zabaviti - rekla je direktorica TZ grada Požege Silvija Podoljak.

 Dobra posječenost iz raznih krajeva Požeštine i šire pokazala je da je ovo još jedna dobra turistička ideja, a nakon razgledavanja sudionici su mogli uživati u degustaciji kulena sa 35. Požeške kulenijade. Novo turističko razgledavanje grada, besplatno, biti će organizirano 11. srpnja.

Tekst/foto: Alen Protić