Četvrtak, 18 Lipanj 2015 14:37

Dan škole proslavila OŠ Julija Kempfa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PRIREDBOM UZ IGRU, PJESMU I PLES -

POŽEGA – Požeška Osnovna škola Julija Kempfa proslavila je na kraju školske godine svoj Dan škole. Veselom priredbom uz pregršt igre, pjesme i plesa u prepunoj dvorani Gradskog kazališta. Učenici i njihovi učitelji priredili su ukupno 14 točaka programa.

 Posebnu dobrodošlicu svima poželjela je ravnateljica škole Kornelija Sabljak. – Pripremili smo za naš Dan škole bogat program, za roditelje. Učitelji su marljivo pripremali učenike, pa ćemo vidjeti veliki školski zbor, učenike iz posebnih odjela, brojne recitacije, ples, bitku na Sokolovcu, folklor, tamburaše, za svakoga po nešto. Mi u školi imamo i folklor i svoje tamburaše koji vrijedno i marljivo rade, folklor za učenike razredne nastave pod vodstvom učiteljice Marije Rabić, a naše tamburaše vodi učitelj Nenad Kovačević – kaže ravnateljica Sabljak koja dodaje da su dobrodošlicu na početku poželjeli učenici na nekoliko svjetskih jezika. - U našoj školi se osim engleskog jezika kao izborni uči njemački i albanski jezik. Škola učestvuje u međunarodnom Cornelius projektu s Turskom, Španjolskom, Grčkom i Poljskom, pa učenici pozdravljaju i na tim jezicima koje savladavaju kroz međusobne posjete učenika iz tih zemalja. Priredba je organizirana zbog naših učenika da pokažu što su marljivo vježbali i učili, te pripremali za završnu priredbu.

 Veliki zbor izveo je Lijepu našu i Yellow submarine, a pjesmu Volim Slavoniju otpjevali su učenici posebnih odjela djece s poteškoćama. Folklorna skupina izvela je Dječje tradicijske igre Slavonije a tamburaši odsvirali Čardak, Taraban, Za sve moje bivše. Dramska skupina izvela je scenski prikaz poznate bitke fra Luke Ibrišimovića i njegovih sokola s Turcima na Sokolovcu, a osmaši su se oprostili s Rastankom. Plesna skupina je otplesala maminu lutku, a Hana Ledić izvela solo ples Crveni pauk i ... još puno toga što su vrijedni osnovci priredili.

Tekst/foto: Vladimir Protić