Srijeda, 10 Lipanj 2015 17:36

Za predsjednika ponovno dr. sc. Josip Fajdić

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GODIŠNJA I IZBORNA SKUPŠTINA LIČKOG ZAVIČAJNOG DRUŠTVA „VILA VELEBITA“ POŽEGA -

SKENDEROVCI – Redovna godišnja i Izborna skupština Ličkog zavičajnog društva„Vila Velebita“ iz Požege održana je na izletištu Voćarstva „Boić“ u Skenderovcima, gdje je za sve članove, trenutno društvo broji 95 članova i goste upriličeno cjelodnevno druženje. Skupštini su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Požega, Nino Smolčić, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, te predstavnici ličkih zavičajnih udruga iz Slav. Broda i Zagreba.

Za predsjednika je ponovno izabran dr. sc. Josip Fajdić, koji ovu udrugu IMG 1355dobro vodi, a pod njegovim vodstvom stekla je status najaktivnije udruge na području grada Požege i Požeško-slavonske županije. U radu će mu pomagati i dva dopredsjednika, Ferdinand Troha i Tomislav Sertić, kao tajnica i nadalje će poslove obavljati Mirjana Javora. Za rizničara je izabran Mirko Stilinović, blagajnika Josip Jurković i za domarku koja se brine za prostorije udruge Ana Pleša. U Izvršni odbor još su izabrani Milan Janžić, Ivan Ceranić, Nino Smolčić, Ivan Zoričić, Josip Biondić, Gabrijel Strakoš, Slavko Rončević i Ivo Bušić. U Nadzorni odbor za predsjednika je izabran Ante Kolić, a za članove Branko Živković i Ante Starčević.

Društvo karakteriziraju brojne aktivnosti, pa je dr. Fajdić u svom izvješću istakao gotovo 30 koncerata Mješovitog pjevačkog društva „Vila Velebita“ i njihovih prijateljskih društava u Požegi, Hrvatskoj i Europi u proteklom četverogodišnjem razdoblju, uz desetak recentnih likovnih izložbi poznatih akademskih umjetnika, a u tom razdoblju održano je i desetak promocija književnih uradaka, knjiga, monografija, zbirki i dr. U svojoj izdavačkoj djelatnosti društvo je izdalo dva dokumentarna filma na DVD-u o Lici i životu Ličana u Slavoniji.

Uz ličke specijalitete i vruću janjetinu za dobro raspoloženje brinuli su se „Nehajski bećari“.

Tekst/foto: Vladimir Protić