Utorak, 02 Lipanj 2015 18:16

Nasilne veze su bezveze

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

AKCIJA UČENIKA POŽEŠKE EKONOMSKE ŠKOLE NA PREVENCIJI NASILJA U VEZAMA MLADIH -

POŽEGA – Učenici Ekonomske škole Požega proveli su još jednu akciju za građane i mlade povodom provođenja projekta „Nasilne veze su bezveze – prevencija nasilja u vezama mladih“. Oni su na štandu u pješačkoj zoni proveli usmenu anketu s prolaznicima u cilju da se utvrdi koliko je lokalna zajednica svjesna problematike nasilja u vezama mladih. Svi sudionici su dobili i promotivne materijale koje su učenici osmislili na svojimIMG 0837 radionicama.

- Akcija „Nasilne veze su bezveze“ dio je projekta „Moj glas protiv nasilja“ koji organizira Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u partnerstvu s Uredom za ravnopravnost spolova RH i Ženskom sobom, a financira Europska unija u okviru programa Progress. Cilj je podizanje javne svijesti o neprihvatljivosti svih oblika nasilja nad ženama i djevojkama, tj. senzibiliziranje i edukacija mladih o različitim oblicima rodno uvjetovanog nasilja. Projekt se provodi u tridesetak srednjih škola u RH – rekla je mentorica mr. Martina Budimir, prof.

Sve koji su sudjelovali u anketi učenice su nagradile s malenim ukrasom koje su također same napravile na radionicama. Podršku učenicima dali su i požeški dogradonačelnici Mario Pilon i Darko Puljašić.

Tekst/foto: Vladimir Protić