Ponedjeljak, 16 Ožujak 2015 15:16

Tko je napravio veliku rupu u Gučanima?

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

VANZEMALJCI PONOVNO POSJETILI OPĆINU BRESTOVAC -

 GUČANI - S nevjericom su mještani sela Gučani, naselja u Općini Brestovac, na istočnom dijelu Požeške kotline pogledavali u rupu koja se otvorila jučer na pašnjaku iznad sela, IMG 0388stotinjak metara od njihovog groblja. Kad se točno otvorila rupa u zemlji širine oko 1,5 metara i dubine preko 3 metra ne zna nitko, no zamijetili su je prvi šetači i o tome odmah obavijestili novinare tjednika Kronika Požeško-slavonska.

– Mještani ne pamte da su se takve rupe otvarale na ovom prostoru, a sve ih čudi gotovo potpuno pravilne dimenzije rupe, čistih rubova, gotovo idealnog kružnog oblika – kaže Tomo Vrhovac, stanovnik Gučana, koji nas je i pozvao da vidimo to novo čudo.

Među mještanima se proširila priča da su ih možda ponovno posjetili vanzemaljci, koji su prije nekoliko godina povaljali velike površine žita u pravilnim geometrijskim oblicima na području Brestovca. Kako su u susjednom selu Ivandolu arheolozi otkrili stare naseobine i traju arheološka iskapanja, mještani se nadaju da je možda i kod njih u pitanju kakvo staro naselje i novo arheološko nalazište. Uglavnom nekog suvislog objašnjenja nema jer i kako kažu danima nije bilo niti neke veće i obilnije kiše na ovom području, pa se o razlozima otvaranja ovakve velike rupe raspredaju maštovite priče.

 Tekst/Foto: Vladimir Protić