Četvrtak, 05 Ožujak 2015 10:25

Županu postavili više pitanja nego vijećnici na aktualnom satu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČENICI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE POSJETILI ŽUPANIJU -

 POŽEGA – U sklopu redovne nastave iz Prirode i društva na kojoj uče o gradovima, županijama i regionalnoj samoupravi učenici 3. razreda Katoličke osnovne škole iz Požege posjetili su Požeško-slavonsku županiju. U velikoj županijskoj vijećnici primio ih je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji im je istakao da je to jedna od najstarijih županija koja ove godine obilježava 805 godina.

S strahopoštovanjem su ušli u staru županijsku vijećnicu, zagledajući njenu ljepotu i brojne slike nekadašnjih župana na zidovima vijećnice, zasjeli u teške rezbarene stolce i sa velikom zainteresiranošću promatrali vijećnicu u kojoj još nitko nije bio. Oduševljeni su bili i s čokoladom koja ih je čekala na vijećničkom mjestu kojom ih je darivao župan Tomašević. – Vi dolazite iz jedne predivne škole, a sve naše škole su divne. One su zadužene za vaše obrazovanje i školovanje, kako bi vi sutra ovdje u budućnosti ostali. Ovo što mi danas radimo i vaše učiteljice sigurno vas uče da budete dobri ljudi, poštujete roditelje i zapovjedi, da bi sutra bili uspješniji, da bi postali učitelji, profesori, inženjeri, doktori – rekao je župan Tomašević i učenike upoznao s dugom povijesti županije.

Uslijedilo je postavljanje pitanja, a bilo ih je toliko da župan do sada nije toliko pitanja dobio ni od vijećnika na aktualno satu. Zanimalo ih je kako se postaje župan, da li je ponosan na to, što bi želio učiniti u županiji, što ga žalosti a što raduje, ali i vrlo konkretnih želja, kada će djeca dobiti još dječjih igrališta, zatvoreni bazen, kino dvoranu, nove tvornice da se svi mogu zaposliti.

Tekst/Foto: Vladimir Protić