Ponedjeljak, 15 Prosinac 2014 14:10

Humanitarni koncert za bolesnu djevojčicu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ADVENT S VELIČKIM LEGENDAMA I PRIJATELJIMA

 VELIKA – Svoju tradiciju organiziranja humanitarnog koncerta pod nazivom „Advent s legendama“ niti ove godine nisu zaobišli članovi Tamburaškog sastava „Veličke legende“. Po šesti puta pomaže se nekome od potrebitih, uglavnom za nekoga iz dječje populacije, a ove godine sav prihod namijenjen je za potrebno liječenje u inozemstvu, djevojčice Anamarije iz Golobrdaca koja se bori s teškom bolešću i očekuje odlazak na operaciju u Švicarsku.

Osim koncerta članovi Legendi za sve goste koji daju dobrovoljni prilog za potrebite pripreme i bogati domjenak, a i sav prihod od ugostiteljskog dijela namijenjen je za pomoć. Osim što sami prirede jedan odličan koncert, u pomoć im dođu i prijatelji glazbenici, koji također potpuno besplatno nastupaju. Ove godine odličnim koncertom počastili su doslovno prepun velički Vatrogasni dom TS Zlatne strune iz Đurđenovca, TS Zlatna dolina iz Požege i klapa Furešti iz Zagreba.

 Samo noć prije tamburaši iz Veličkih legendi boravili su na humanitarnom koncertu u Bečeju u Vojvodini, gdje su prošle godine bili uključeni u prikupljanje pomoći za liječenje djevojke Ivane, koja je ove godine došla na koncert. - Još uvijek hoda na štakama, no uporna i hrabra Ivana se odlično oporavlja i to je na sve u dvorani ostavilo veliki dojam. Bilo nam je veliko zadovoljstvo i čast da smo sudjelovali u tom humanitarnom projektu koji je u potpunosti uspio. Nadam se da će i naša Anamarija uspjeti u svojoj borbi protiv zloćudne bolesti, te da ćemo i mi u tome pomoći. To nas ispunjava u potpunosti i hvala svima koji su naš na našem „Adventu s legendama“ podržali – rekao je Tomislav Galić, glasnogovornik Veličkih legendi.