Ponedjeljak, 08 Prosinac 2014 09:27

Vinari mogu biti zamašnjak razvoja

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PRVI VINSKI BAL UDRUGE VINARA VETERI CASTRA

 VETOVO – Prije dvije godine osnovana Udruga vinogradara i vinara Veteri Castri osnovana je upravo da bi vinogradari i vinari zajednički, ujedinjeni pod kapom svoje udruge značajnije krenuli u razvoj te djelatnosti, zajednički olakšali organizaciju proizvodnje i nastup na tržištu, te marketinški nastup. Udruga do sada broji 40 članova i aktivno IMG 8807je uključena i u obilježavanje vinogradarskih blagdana i događanja uz vino, Martinja i Vincelova, a prvi puta je u novoj bijeloj banket sali Turističkog naselja Schon Blick u Vetovu organizirala i Vinski bal. Bilo je to druženje svih članova udruge, njihovih obitelji i prijatelja te poslovnih partnera.

Predsjednik udruge poznati vinar Branko Jakobović otvarajući ovaj prvi vinski bal zadovoljan odličnim odzivom, zaželio je svim vinarima puno više sunčanih dana nego što je to bilo ove godine u za vinogradare teškoj godini, koja traži i povećane napore vinara u podrumima. Ujedno je najavio da će udruga organizirati Vincelovo 2015., 24. siječnja na Trgu sv. Vinka u središtu Vetova.

 Nakon svečane večere i plesa organizirana je i tombola sa vrijednim nagradama, a dvije najvrednije nagrade veliki LED TV i Kopačica za vinograd privukli su sve pa su sve tombole u rekordnom roku prodane. Brojne nagrade su IMG 8810dijeljene kako je izvučen koji broj tombole, pa i vrijedne kao monitor i veliki TV, a onda je uslijedilo veliko iznenađenje, kada je dobitnica poluautomatske kopačice otvorila zaista veliku kutiju a u njoj je bila upakirana obična motika.

 Uz odlične tamburaše TS Posegana nastupio je i gost večeri Stjepan Jeršek Štef, koji je kao prijatelj vetovačkih vinara postao i član udruge, pa će od sad redovno biti na svim njihovim priredbama. Naravno da su nakon večere služena i degustirala se vina vetovačkih vinara.