Ponedjeljak, 10 Studeni 2014 15:15

Štuka kapitalac od 6 kg

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

9. ŠTUKIJADA 2014. ŠRU VELIČANKA TRENKOVO  -

 TRENKOVO – Na 9. Štukijadi koju tradicionalno organizira Športsko ribolovna udruga Veličanka ove godine odazvalo se Sertićčak 35 natjecatelja, koji su strpljivo 6 sati pokušavali uhvatiti što više štuka. Kako se natjecanje odvija po principu ulovi i pusti, ulovljeno je i vraćeno u ribnjak 69 riba, ukupne težine 88,26 kg.

Marijan Sertić iz Novog Sela svoj malo veći ulov uspio je uloviti upravo pred našim fotoaparatom. – Ulovio sam tri štuke i zadovoljan sam. Riba radi jer je dobro vrijeme a ovdje je i dobro društvo. Za mamac koristim malog crvenog šarana i običnu babušku. Volim ribolov i bavim se njima od rane mladosti, a idem redovno na natjecanja.

BosanacSreću smo donijeli i Mili Bosancu iz Požege. – Do sada sam uspio uloviti dvije štuke, svaka preko kile. Nije bilo problema i uspješno sam ih izvukao iz vode. Namamio sam ih s kederom maloga klena. To je njihova prirodna hrana i na to se najbolje love. idem na natjecanja i sa plovkom, na šaranijade i štukijade jer to volim – kaže Mile, a onda se zategne najlon na ribičkom štapu. zagrizla je, a kad ju je uspio vrlo vješto u par poteza izvući, vidjeli smo lijepi ulov, 1,5 kg. To mu je davalo odmah šansu za bolji plasman.

 Marko Ivčetić iz Drškovaca uspio je uhvatiti odmah ujutro svoja dva ulova – A sad je malo stalo, štuka ne grize. Volim ova natjecanja i redovno se natječem. Očekujem suca da mi izmjeri težinu ulova pa da štuke pustim u vodu.

Najbolji se pokazao Krunoslav Brus koji je ulovio ukupno 7 štuka ukupne težine 8,97 kg, drugi je bio Igor Miletić sa dvije ulovljene štuke ukupne težine 6,91 kg, kojemu dugo nije išlo, a onda pred sam kraj natjecanja uspio je uloviti štuku kapitalca od 6,06 kg, što mu je donijelo drugo mjesto Ivčetiću plasmanu ali i posebnu nagradu za najveću ulovljenu ribu. Treće mjesto osvojio je s pet ulovljenih štuka Nedeljko Višnjić ukupne težine 6,50 kg. Nagrađeni su sa peharima i prigodnim nagradama.