Srijeda, 01 Listopad 2014 10:11

„Glavni“ tajnik odgovoran je za sve financijske propuste

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROZVANI PREDSJEDNIK SPORTSKOG SAVEZA KREŠIMIR PAVELIĆ ODGOVORIO TISKOVNOM KONFERENCIJOM  -

 POŽEGA – Nakon optužbi na tiskovnoj konferenciji čelništva Požeškog sportskog saveza i tajnika Željka Mitrovića koji je istakao da su se svi financijski propusti desili dok je predsjednik bio Krešimir Pavelić, uslijedio je odgovor prozvanog predsjednika na kojoj je Pavelić pojasnio neke do sada široj javnosti nepoznate činjenice.

 - Dug koji je nastao prema Poreznoj upravi je neosporan i treba platiti sve ono što je zakonom određeno, no ja jedinog krivca za to vidim glavnog tajnika Željka Mitrovića. Statut u članu 42. to najbolje govori, pa između ostalog govori da je tajnik brine za zakonitost rada, ... rukovodi radom stručne službe saveza, ... naredbodavac je za ispunjenje financijskog plana saveza, ... pomaže u radu predsjedniku saveza. Očito je da tajnik Mitrović nije radio posao tajnika saveza, a upravo je to i jedan od razloga zašto je Izvršni odbor na čelu zajedno s mnom kao predsjednikom tražio razrješnicu zbog nemogućnosti daljnje provedbe statuta jer je tajnik samovoljno donosio neke odluke i provodio neke inicijative za koje smo mi utvrdili da ne stojimo iza njih – kaže Krešimir Pavelić, koji smatra da je tajnik profesionalac i stručne službe su profesionalci, pa za financijske propuste ne može biti odgovoran predsjednik koji je volonter. Upravo zbog tih odluka bez znanja Izvršnog odbora Pavelić je i podnio Kaznenu prijavu zbog kršenja Zakona o javnoj nabavi. Prekršaj je učinjen i nada se da će nadležne službe o tome reći svoju riječ.

- Dolaskom mene kao predsjednika zatekao sam ne baš zavidnu situaciju, jer je i prije mene predsjednik otišao s ostavkom, a predsjednik koji je izabran iza mene otišao je s ostavkom iz saveza, što znači da tu nije baš bilo sve u najboljem redu. Npr. tajnik saveza je uplatio 5.000 kuna dobavljaču za vrijeme nabavke kombija dobavljaču s kojim nismo imali nikakav ugovor. Naravno da taj novac nije ni vraćen i savez je u toj priči oštećen za 5.000 kuna. Mi smo kupili kombi za prijevoz sportaša i tajnik sjeda u taj kombi, neregistriran u to vrijeme i prevozi djecu na natjecanje. Uzima sebi u ruke neznam s kojim pravom sigurnost te djece. Skupština bi ozbiljno trebala poraditi na povjerenju tajniku saveza – ističe Pavelić koji dodaje da se „glavni“ tajnik zove upravo jer se on tako naziva i izborio se u Statutu za taj naziv.

 Pavelić odgovara i na riječi Mitrovića da je on zalutao u sport. – Ako Mitrović misli da je jedino nogomet sport a sve ostalo usput, ja se s time neslažem. Ja sam 15 godina vozio brzinske moto utrke, nekoliko navrata bio viceprvak Hrvatske, među prva tri u bivšoj državi, vozio sve klase brzinskih moto utrka, a dvije godine vozio i auto utrke na prvenstvu Hrvatske. Jedan sam od osnivača Hrvatskog automoto saveza, prvi dopredsjednik tog saveza od 90.- 95. Proglašen sam za najboljeg sportaša grada Požege 93 god, Kasnije a i danas moje kćeri su aktivne u sportu, a na čelu sam 110 godina starog Gimnastičkog kluba Sokol u Požegi. Mislim da nisam zalutao u sportu, a Mitrović je svoje znanje u sportu pokazao došavši u NK Slavonija, koji je u mom mandatu napravio jedan iskorak i dvije godine bio prvak lige, koji je uz dobre igrače a nažalost uz njegovo vodstvo kao trenera i tajnika saveza došao u nezavidan položaj – zaključuje Pavelić koji očekuje da će i sportska inspekcija koja još nije bila u savezu dati i svoje mišljenje.