Četvrtak, 08 Svibanj 2014 12:28

Vikend u Požegi za putnike Croatia Airlinesa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GRAD POŽEGA PREDSTAVLJEN U PROLJETNOM IZDANJU PUTNOG ČASOPISA CROATIA -

POŽEGA – Turistička zajednica grada Požege, Gradski muzej i Hotel Grgin dol priredili su predstavljanje izdanja putnog časopisa Croatia, koji se daje svim putnicima Croatia Airlinesa na međunarodnim linijama. Ovaj proljetni broj predstavio je Grad Požegu, pod nazivom „Vikend u Požegi“ na 12 stranica bogato opremljenih fotografijama. Kroz tekst autorice Anike Rešetar putnici i mogući turisti dobili su pravu informaciju o tome kako provesti jedan vikend u Požegi. Tekst je na hrvatskom i paralelno na engleskom jeziku što ovom časopisu daje prednost pred jezičnim barijerama zainteresiranih turista. Za IMG 5044odlične fotografije zaslužan je Damir Fabijanić.
Ovo vrlo luksuzno izdanje časopisa koje izlazi punih 20 godina, i koji cijelo vrijeme radi ista ekipa, pohvalila se glavna urednica Ksenija Žlof, sada se malo više posvetilo kontinentalnom turizmu i lokacijama unutrašnjosti Hrvatske. Smatra da grad Požega ima odličnu perspektivu i puno potencijala da postane središte kontinentalnog turizma.
Cijela priča koja je rezultirala ovim prilogom o Požegi počela je preko gastro bloga „Muzej u loncu“ s kojim se prvo upoznala autorica Anika Rešetar i predstavila ga u jednoj radio emisiji na Katoličkom radiju. – Volim Slavoniju u kojoj sam odrasla i sad mi jako nedostaje, te koristim svaku priliku da putujem po Slavoniji. Odlučila sam jedan vikend doći ovdje s obitelji, uzeli smo vodiča i naučili sve o gradu Požegi. Svidjelo mi se to kako je kao u engleskoj seriji „Umorstva u Midsomeru“ postojao hotel Zlatno janje, imate Krčmu Gavran, pa Grgin dol. Tu čovjek zastane i odmori dušu, tu imate takve stvari koje ima Austrija, Italija, Njemačka i treba samo primijeniti neke stvari. Slavonci inače gostoljubivi i radišni trebaju samo više raditi na tome – rekla je Anika Rešetar.
„Požega – destinacija za dušu“ je nova video prezentacija turizma grada Požega, koju je pripremila direktorica Turističkog ureda Silvija Podoljak a bit će nova turistička ponuda. Svoje zadovoljstvo i zahvalu što je Požega predstavljena u ovako jednom prestižnom časopisu koji se obraća brojnim putnicima, gostima i turistima izrazio je požeški gradonačelnik Vedran Neferović.
- Već 17. svibnja očekujemo i prve posjetitelje turističke ponude Muzej u loncu, ploda zajedničke suradnje – istakla je ravnateljica muzeja Maja Žebčević Matić, pokretač gastro bloga Muzej u loncu, koji je postao novi brand. Svi gosti prezentacije bili su u prilici probati neke od zaboravljenih specijaliteta, slanih i slatkih, te majskog vina, koje na stolove vraća upravo Muzej u loncu, a pripremilo ih je osoblje Hotela Grgin dol i šefica kuhinje Marijana Pranić.