Srijeda, 07 Svibanj 2014 13:12

"Živim život bez nasilja"

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Policijska uprava požeško-slavonska je u sklopu zajedničke nacionalne kampanje MUP-a i UNDP-a pod nazivom „Živim život bez nasilja“ usmjerenog na sprječavanje svih oblika nasilja održala preventivne aktivnosti u Pakracu.
U Osnovnoj školi „Braće Radića“ u Pakracu, u realizaciji policijskog Picture 613službenika za prevenciju Policijske uprave požeško-slavonske i nevladine organizacije „Status M“ održana je edukativno predavanje i radionica za učenike na temu nenasilja i tolerancije.
U cilju prenošenja znanja o oblicima nasilja prema ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima, kao i mogućnostima zaštite održana je tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“ u režiji glumca Zijaha Sokolovića koji je ujedno i UNDP-ev ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje. Kazališnoj predstavi je nazočilo dvjestotinjak učenika te njihovi nastavnici i ravnateljica.
Predstavi su također prisustvovali i načelnik Policijske postaje Pakrac, gradonačelnik Grada Pakraca Davor Huška kao i predstavnici medija koji su važna karika u promociji kulture nenasilja.
Picture 630Učenike, nastavnike i uzvanike na početku je pozdravio gradonačelnik koji je istaknuo da je provođenje ovog projekta velik korak prema postizanju cilja izgradnje kulture nenasilja među mladima.
Također će se tijekom ove školske godine održati i treća komponenta kampanje „Živim život bez nasilja“ u koju su uključena djeca i mladi koji su sudjelovali na prethodnim projektnim komponentama (djeca i mladi daju osvrt i svoja razmišljanja na pitanja nenasilja, tolerancije i nediskriminacije, izrada eseja na temu problema nasilja i njegovog sprječavanja, obuhvaća diskusiju te potiče na razmišljanje)