Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 08:37

Kreativne radionice za građane

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

IZLOŽBA ČLANOVA UDRUGE PAUKOVA MREŽA RUKOTVORINE -

POŽEGA - U malom salonu Gradskog muzeja Požega do kraja ovog mjeseca traje izložba članova Udruge Paukova mreža rukotvorine. Svoje radove ovog puta predstavljaju Sandra Grgić, Snježana Letić, Marijana Vasilj i predsjednica Udruge Gordana Malbašić.
Udruga Paukova mreža rukotvorine utemeljena je prije godinu dana kada je predsjednica Udruge shvatila da nakon prve izložbe ne može nigdje drugdje prikazati svoje radove stoga je osnovala Udrugu i u roku godinu dana okupila dvadesetak kreativaca. Članovi Udruge su se predstavili na svim manifestacijama diljem Požeštine od Požege, Kutjeva, Pleternice, a posebno bi istaknuli nastup na Sarmijadi tjednika Kronika gdje su nas članice Udruge upoznale sa sarmom od soje i ječma. - Motiv Udruge je i dalje okupljati što više kreativaca na jednom mjestu kako bi svi što lakše prezentirali svoje radove i vještine ali i obučavali sve zainteresirane putem raznih radionica. Ove godine u planu je održati dvanaest besplatnih radionica. Prva je održana prije Uskrsa, druga je na rasporedu u subotu 26. travnja u malom salonu Gradskog muzeja Požega s početkom u 17,00 sati a radit će se na oslikavanju tekstila – istaknula je Gordana Malbašić, predsjednica Udruge.
Na izložbi u malom salonu Gradskog muzeja Požega mogu se vidjeti heklani i štrikani radovi Gordane Malbašić - od nakita, ženskih bluza do heklanih stolnjaka, ženske i dječje torbe Sandre Grgić, decoupague na starom crijepu kojeg izrađuje Marijana Vasilj te radovi Snježane Letić koja prenosi fotografiju na drvo ili staklo.
Jedna velika radionica planirana je na otvorenom prostoru za vrijeme požeškog festivala kada će se raditi raznim tehnikama, a svi izrađeni predmeti prodavati će se za izgradnju novog Azila za životinje. Od svog osnutka članovi Udruge Paukova mreža rukotvorine zalažu se za zaštitu životinja i plan im je i ubuduće organizirati razne humanitarne akcije i podržavati izgradnju novog Azila.