Četvrtak, 24 Travanj 2014 12:58

EUROPSKO TWIRLING PRVENSTVO U BELGIJI

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Najmlađa Hana Ledić brončana

Protekle Uskršnje blagdane predstavnice Požeškog twirling kluba Adrijana Jurić, Lorena Jakobović, Antonela Grgić, Petra Leopoldović i Hana Ledić, bile su dio Hrvatske reprezentacije koja je predstavljala Hrvatsku na Europskom prvenstvu u twirlingu koje se održalo od 17. do 20. travnja u Oostendeu uDSC03897 Belgiji. Cijela reprezentacija ove godine zbog nedostatka financijskih sredstava brojala je samo 30 natjecatelja.
- Izuzetno smo ponosni na sve svoje natjecatelje jer su pokazali zavidno znanje te predivnim kostimima i vještim baratanjem bili uz bok svim ostalim natjecateljima iz petnaestak europskih zemalja. Zahvaljujemo se Požeškom sportskom savezu što nam je posudo kombi za put, putovanje je bilo dugo, ali ugodno, te naravno Gradu Požegi na financijskoj pomoći – istakla je trenerica Nataša Ledić.
Duo Antonela Grgić i Petra Leopoldović u kategoriji juniora osvojile su 6. mjesto, a duo Lorena Jakobović i Adrijana Jurić u kategoriji seniora su sedme.
- Devetogodišnjoj Hani Ledić bilo je ovo prvo Europsko prvenstvo, od 21 natjecateljice uspjela je osvojiti broncu. Oduševljeno se slikala sa svojim protivnicama, upoznavala nove prijatelje, vježbala u dvorani svaki slobodan trenutak, a najljepše joj je bilo popeti se na postolje i primiti medalju uz bok Nizozemki i Talijanki. Svi smo vjerovali u nju i bili joj potpora, a najviše ja kao njena trenerica – rekla je Marina Mihelčić.