Utorak, 15 Travanj 2014 14:00

Cooking show Muzej u loncu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

2. FESTIVAL HRANE I VINA HRVATSKE -

ZAGREB - Muzej u loncu očekivano je podigao atmosferu posljednjeg dana 2. Festivala hrane i vina, te prenio dobre vibracije, kako to već priliči tradicijskoj hrani i piću. Uspješni koncept povijesti i običaja Požege i Požeštine na tanjuru, osvojio je brojne festivalske posjetitelje u Areni, među kojima su se pronašli poznati zagrebački Požežani, Gavellina glumica Antonija Stanišić Šperanda i klavijaturist Prljavog Kazališta, Jurica Leikauff.
Tako su posjetitelji uz brojne zanimljivosti bloga Muzeja u loncu koje su DSC 9718mnogima razbile predrasude o jednoličnosti tradicijske prehrane Slavonije, s nestrpljenjem promatrali šeficu Grginog dola Marijanu Pranić, kako pred njima spravlja zaboravljena jela cicvaru, kipfelkoch i majsko vino. Direktorice Turističke Zajednice Požeške Slavonske županije i Grada Požege, Maja Jakobović i Silvija Podoljak predstavile su gastro perjanice županije i grada, jedinstveni projekt DSC 9814on line shopa Slavonskih puta, Slavonsku korpu, te turističke projekte s kojima Muzej u loncu uspješno koketira, istomimenu turističku turu, kao i rujanski spektakl Aurea fest.
Posjetitelji su na kraju mogli kušati sva spravljena jela i degustirati majsko vino, a kako ne bi otišli s cijelog cooking show-a praznih ruku pobrinula se tvrtka Grbić koja je svakog posjetitelja darovala sa bočicom Bučinog ulja.