Srijeda, 02 Travanj 2014 12:18

Geocaching – Skriveno blago Požege

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

PREDSTAVLJEN NOVI POŽEŠKI TURISTIČKI PROIZVOD -

POŽEGA – Novi turistički proizvod grada Požege, u svijetu već dobro poznati Geocaching, predstavljen je javnosti u Turističkoj zajednici grada Požege, pod nazivom „Skriveno blago Požege“. Projekt je osmislila Tehnička škola Požega, partner u projektu je Obrtnička škola Požega, a projekt je dobio i financijsku potporu Ministarstva turizma.
- Tehnička škola se javila na natječaj Ministarstva turizma za novi turistički proizvod i dobila potporu od 24.440 kuna među 23 škole u Hrvatskoj. Vjerujemo da će ovaj turistički proizvod biti zanimljiv za naše sugrađane koji će nešto više saznati o našem gradu, a isto tako vjerujem da ćemo skrenuti mnoge turiste prema gradu Požegi, koji će upravo tražiti to skriveno blago – rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ grada Požega, koja je konzultant projekta.
- Ovo je nova igra u našem području, gdje se sakrije neki premet, koji ima određenu vrijednost, prijave taj predmet na specijaliziranim stranicama i tada počinje potraga za tim predmetom. To je kao pravo skriveno blago koje se traži uz pomoć elektroničkih uređaja. Igra je zanimljiva u svijetu, jer preko 5 milijuna registriranih igrača postoji danas u svijetu Geocachinga, koji traže oko 2 milijuna skrivenih predmeta i točaka u svijetu. Mi smo pripremili za Požegu 20 geocaching predmeta, koji će biti na poznatim mjestima i prikazani na karti na video aplikaciji s fotografijama grada Požege – rekao je Hrvoje Mikolčević, prof. na Tehničkoj školi.
- Sve to će pripremiti učenici naših škola, i na zanimljiv način prikazati budućim turistima kroz tekstove i fotografije znamenitosti našeg grada, od naših trgova do drugih znamenitosti. Tekstove će uz pomoć profesora prevesti na engleski i njemački jezik, urediti što bolje fotografije, a ovih dana učenici trenutno rade na predmetima u Gradskom muzeju. pokušat ćemo naći što više znamenitosti, a koje nisu baš poznate svima – rekao je Bojan Sikirica, prof. sa Obrtničke škole koji sudjeluje u projektu Skriveno blago Požege.